Reisebrev fra LK04-jentene

Eventyret er over, og etter to uker i Skopje har vi omsider landet trygt på norsk jord. To uker fylt med seire, tap, gode- og litt mindre gode prestasjoner. Viktigst av alt, to uker fylt med masse håndballglede, gode lagvenninner og mange lærerike opplevelser. La oss gi deg et lite innblikk i reisen:

Scandinavian Open (SOC) i Larvik og Karlstad, 6.-12. juni

Denne samlingen var siste oppkjøringen og generalprøven til mesterskapet som var i vente. Her er VM troppen tatt ut og laget startet de siste forberedelsene i Larvik, hvor samspill og taktikk stod i fokus. Dagene på østlandet gikk til håndball- og fysisk trening, møter og sparring mot Larvik HK. Videre busset vi til nabolandet, nærmere bestemt Karlstad, hvor treningskamper mot Danmark og Sverige stod på planen. Kampene handlet i stor grad om å trene på og teste ut spillet vårt før mesterskapet, det var to jevne kamper som begge dessverre endte med tap. Så gikk turen hjem igjen til Bergen, hvor vi fikk fire dager på å lade batteriene før det var ut på reisefot igjen.

U20 VM – Skopje, Nord Makedonia, 17.-30. juni 2024

Endelig var tiden inne, siste mesterskap for LK04 stod for tur. Som vanlig startet reisen med felles oppmøte på Gardemoen, før turen gikk videre til Wien hvor vi hadde en 6 timers mellomlanding før vi omsider ankom Skopje natt til 18. juni. Da hadde vi én hel dag, og 45 minutters tilgang på hall og håndballtrening, før gruppespillet ble blåst i gang.

Gruppespill, 19.-22. juni

I gruppespillkampene stod nasjonene Kinesisk Taipei, Japan og Danmark på motsatt banehalvdel. Vi fikk en god start på mesterskapet med seier i de to første kampene mot Taipei og Japan, hvor resultatet ble henholdsvis 35-18 og 35-24. Danmark ble en tøffere motstand for oss, hvor vi går på et åttemåls tap. Til tross for tap går vi videre til mellomrunden etter to seire, dog med 0 poeng ettersom at Danmark også gikk videre.

Mellomrunde, 23.-25. juni

Etter resultatene fra gruppespillet, trengte vi 2 av 2 seire. I disse kampene møtte vi regjerende mester og andre plassen fra forrige VM i 2022, Sør Korea og Ungarn. Dette visste vi at ville bli to tøffe kamper. Først ut var Ungarn, hvor vi i utgangspunktet spiller en god kamp men sliter med å sette ballen i mål, og resulterer i et tap 31-26. To dager senere var det duket for kamp mot Sør Korea. Det ble en kamp hvor det klaffet både fremover og bakover, vi spiller en av våre beste kamper og vinner 22-33. Til tross for en god avslutning på mellomrunden, hadde vi ikke nok poeng til å spille kvartfinale. Nå spiller vi om 9. til 12. plass.

Plasseringskamper, 27.-28. juni

Skuffelsen etter å ikke avansere til en kvartfinale var lagt bak oss, og vi var klare til å kjempe om 9.plassen. I første kamp møter vi Montenegro, vinneren her møter Tyskland i kampen om enten 9. eller 10. plass, mens det tapende laget møter Romania til kamp om 12. og 13. plass. Kampen mot Montenegro er til tider rotete, men vi drar i land en 42-27 seier og er garantert topp 10. Påfølgende dag var det duket for kamp mot et fysisk tysk lag, som i likhet med oss hadde hatt et tøft gruppe og mellomspill. Den kampen går på ingen måte vår vei, og vi taper 28-18 og havner med det på 10.plass i mesterskapet.

Kampdagene bestod som regel av fysisk trening, kamp- og evalueringsmøte, mens fridagene gikk til enten håndball eller fysisk trening, alt etter behov og spilletid, videomøte og restitusjon. Hos oss var det ingen resultatmål, men heller prestasjonsmål. Vi hadde som mål å utvikle oss som spillergruppe og individuelle utøvere også gjennom mesterskapet, og da ha en stigende trend på de to ukene. Det målet nådde vi, stigningen fra de første treningene i Larvik til slutten av mesterskapet er i våre øyne enorm. Vi tar med oss masse verdifull erfaring og kunnskap inn i kommende sesong, men først en liten ferie for å lade batteriene våre. Gleder oss til sesongstart!

GOD SOMMER!

– Dina, Marie og Eline