Disse takker for seg

Torsdag kveld var det sommeravslutning for Fana Håndball, med trenere, spillere, frivillige, utvalg og styret. Hvert år er det spillere som takker for seg av ulike grunner, og her er en liten oppsummering av deres tid som Fana-spiller, i tillegg til en liten oppmerksomhet til to dedikerte damer fra bredden.

Dina Frisendal

Foto: Bjørn Erik Nesse

Dina kom til Fana fra Charlottenlund SK før 2023/24-sesongen som et noe ukjent målvaktstalent for mange, selv om hun har vært med LK04 siden start. Gjennom sesongen har hun tatt store steg og gjort en god figur i REMA 1000-ligaen. Dina var også en tur, sammen med Gneist og J20-jentene, til Arendal og Final8 for å kjempe om NM-gullet i J20-klassen. 29 kamper og 1 mål ble det i Fana-drakten for denne gang. Dina reiser nå på et utlån til de rosa seriemesterne fra Kristiansand for kommende sesong.

Sara Berg

Foto: Bjørn Erik Nesse

Sara ble hentet til Fana fra 1. divisjonsklubben Fyllingen i desember 2019 som makker til Sofie Vinde Norum. Som Fana-spiller har Sara hatt en fantastisk utvikling, og i april 2023 debuterte hun på A-landslaget. Foruten skuddsikkerheten fra både kanten og 7-meteren, er farten blitt en stor styrke samt forsvarsspillet. Hun er vår (foreløpige) toppskårer i EHF European League med 60 mål, og har siden 2019 bøttet inn 526 mål bak motstandernes målvakter på 124 kamper. Etter 4,5 år i Fana er snuten rettet mot den gamle storheten Larvik.

Oda Cathrine Lunne Mastad

Foto: Bjørn Erik Nesse

Sommeren 2017 kom Oda Mastad fra opprykk til 1. divisjon med moderklubben Charlottenlund SK til Bergen for å studere, og i Fana gikk hun inn på Fana 2 i 2. divisjon. En oktoberkveld samme året spilte Fana 2 lokaloppgjør mot Gneist, med Erlend Lyssand på tribunen, som så potensialet i Oda og inviterte henne med på trening med 1-.divisjonslaget. Resten er historie. Fra forsvarsspesialist til en komplett håndballspiller. Fra 1. divisjon til eliteserien, rekruttlandslaget, Europa-cup og A-landslaget. 500 mål og 187 kamper for Fana. Neste sesong trekker Oda på den gule drakten til de ferske EHF European League-mesterne Storhamar Håndball Elite.

Celine Solstad

Foto: Bjørn Erik Nesse

Celine kom fra Gneist i 2014 som 17-åring som høyre kantspiller, og er spilleren med lengst fartstid i dagens Fana-tropp. Celine har vært med på hele reisen fra Slåtthaughallen til Fana Arena og 1. divisjon til REMA 1000-ligaen, og er en bærebjelke, kontinuitets- og kulturbærer som har gått fremst og tatt ansvar i et ungt Fana-mannskap. Hun har vært med på å bryte mange barrierer og ta nye steg sammen med Fana de ti sesongene hun har vært i klubben. Etter flere samlinger med rekruttlandslaget kom A-landslagsdebuten sommeren 2023 i Bodø. Hun har også vært Norges beste servitør (flest assists) de to siste sesongene, og tar denne sesongen sin tredje pris som assistdronning, på tross av at sesongen ufrivillig endte brått i februar med det som skulle vise seg å være en korsbåndsskade. Dermed avsluttet hun med 942 mål på 244 kamper. I sommer går ferden mot Frankrike og ESBF Besançon for et spennende utenlanseventyr for vår trofaste nummer 11.

May Bodill og Aud-Marit

Foto: May Bodill Hope/Aud-Marit Eide

Fra bredden var det May Bodill Hope (t.v.) og Aud-Marit Eide som ble markert for sitt fantastiske engasjement og innsats for håndballgruppen over mange år. De har begge hatt flere ulike roller gjennom årene, både som styremedlem over mange år (Apeltun og Fana), lagkontakt, diverse annet frivillig arbeid, og nå sist som medlem av arrangementsutvalget som de når trer ut av. Der har de sammen med Margrethe Lersand har gjort en formidabel jobb med å følge opp alle breddearrangementene, og har systematisert og skapt struktur rundt både miniarrangement, kortbane og ordinære kamparrangement. Utrolig flotte og positive ja-mennesker som alltid stiller opp når det er behov.

TUSEN TAKK til dere alle for deres bidrag i Fana, og masse lykke til videre!