Allsidig bakspiller til Fana

Nylig ble det klart at Andrea Varvin Fredriksen skifter ut Østlandet med Vestlandet. Det samme gjør også 25-åringen Eline Osland, som kommer fra Follo HK Damer til Bergen på en 2-årskontrakt.

Eline spilte for Hinna i 2. divisjon, og ble toppskårer for dem før hun dro, som 20-åring, til danske Bjerringbro FH foran 2019/20-sesongen. Hinna hadde et samarbeid med Sola som gjorde at hun også har vært på banen for de gulkledde.

Etter ett år i dansk 1. divisjon gikk hun til divisjonskollega SønderjyskE som rykket opp i den danske kvinneligaen i forkant av hennes siste sesong i Danmark. Etter 4 år i utlandet returnerte hun til Norge og Follo HK Damer foran forrige sesong, hvor hun har hatt en imponerende sesong som toppskårer for klubben med 116 mål på 25 kamper.

Selv sier Eline, som ble banens beste for Follo HK Damer i begge oppgjørene mot Fana, følgende om det å komme til Bergen og Fana:

– Jeg synes Fana har et nytt spennende prosjekt på gang. Etter noen gode samtaler med både Vidar og Martine som jeg kjenner fra tidligere, fikk jeg inntrykket av at det er et miljø og et setup hvor jeg både kan trives godt og utvikle meg videre som spiller. Samtidig som jeg tror at mine kvaliteter kan bidra godt inn i laget. Jeg har også hørt mye bra om byen og gleder meg veldig til å se hva Bergen har å tilby. At jeg får litt familie rundt meg igjen blir også veldig deilig. Jeg gleder meg utrolig mye til å starte og møte alle jentene og folk rundt laget.

Foto: Knut Stenseth

Fana-trener Vidar Gjesdal er klar på at Fana får et solid tilskudd i troppen når Eline tar på seg rød drakt til høsten:

– Jeg er veldig glad for at det lykkes å få på plass en spiller til utenfra som har bakgrunn fra både norsk og dansk liga. Eline vil gi oss mye i begge ender av banen. Hun er en sterk duellspiller defensivt og tilfører oss i tillegg mer fysikk i den enden av banen. I motsatt ende har hun både god duellstyrke, samtidig som at hun kan skyte bra fra distanse.

Han legger også til at publikum i Fana Arena kan vente seg noe helt spesielt:

– Hun skyter tilnærmet like godt med begge armer. Det gir jo henne en ekstra dimensjon også i gjennombrudd og ikke minst i viderespillet, som jeg synes hun er dyktig til begge veier. Hun er anvendelig og det blir spennende å se hva hun kan utrette i Fana-trøyen.

I Danmark bekledde Stavanger-jenten alle tre bakspillerposisjonene, og spesielt mot slutten av oppholdet mye på høyre back. I Fana er planen at hun skal benyttes som playmaker og på venstre back.

Vi ønsker Eline hjertelig velkommen inn i Fana-familien, og gleder oss til å se henne i aksjon i Fana Arena til høsten!