Årets første bortekamp står for tur

I morgen reiser jentene til Oslo for årets første bortekamp. Motstander for dagen er Aker, som før kampen ligger på 14.plass med 4 poeng. At Aker ligger bak oss på tabellen gjør på ingen måte at hverken jentene eller Erlend ser lett på oppgaven.
Martine tar veien ned fra tribunen og inn på parketten i Fana-drakt for første gang.
Vi tok en rask prat med henne etter lørdagens trening.

Hvordan har den første tiden i Fana vært for deg? Har du kommet godt inn i laget?

«Ja, det er veldig gøy. Jeg trives veldig godt. Jeg har blitt veldig glad i de andre jentene på kort tid. Fantastisk samhold i spillergruppen. Vi har bra intensitet på trening og et godt samarbeid mellom spillerne.»

Kamp mot Aker på søndag. Hvilke forventninger har du til din første opptreden i Fana-trøyen?

«Har lyst til å vinne. Det blir viktig for meg å bidra i laget. Jeg må senke skuldrene, gjøre det jeg er god på. Det er viktig at hele laget gjør det som vi gjør på trening. Det fungerer godt.»

Du er hentet til Fana for å være en trussel fra bakspillerplass/distanse. En slags målgarantist. Hva tenker du om situasjonen? Kjenner du på presset? Er du komfortabel i rollen?

«Jeg trives med presset. Er komfortabel med det. Jeg kommer fra et veldig sterkt kollektiv i Vipers der jeg har hatt en rolle med å spille opp andre. I Fana kan jeg få mulighet til å stole på mine egne styrker i angrep. Jeg opplever at jeg er bedre når jeg får lov til å gå på mål.»

Foto: Bjørn Erik Nesse

Også Eline gleder seg til kamp:

Hvilke tanker har du inn mot kampen på søndag? Aker ligger pr tid helt sist i REMA 1000- ligaen. Hva skal til for å vinne denne kampen?

«Bra forsvarsspill. Det laget med høyest innsats og flest brudd bakover kommer til å vinne. Det kan bli en veldig artig kamp med muligheter for fartsfullt angrepsspill. Forventer egentlig en kamp med høyt tempo.»

Du er en viktig brikke i midtforsvaret til Fana? Hvordan trives du i den rollen?

«Veldig kjekt å få tillit. Trives godt med mye spilletid. Liker tøffe dueller og harde tak. Håndballkamper avgjøres i forsvar, det er der vi ser forskjellen på gode lag og veldig gode lag.»

Foto: Bjørn Erik Nesse

Vi må opp i duellspillet i forsvar. Lage brudd. Flyt i angrepsspillet blir også viktig.

Erlend

Kampen spilles kl 17.00 i Ullern Flerbrukshall. Om du ikke har anledning til å se kampen i hallen kan du få den med deg her;

Aker – Fana